Rioolvliegjes Amsterdam

In het riool leven niet alleen ratten, maar ook rioolvliegjes. Misschien kent u deze vliegjes beter als ‘motmuggen’. Op een kwade dag ontstaat er een breuk in één van uw leidingen. De rioolvliegjes komen op het vrijgekomen slib af en leggen daar eitjes in.

Intussen dringen er ook een aantal rioolvliegjes uw woning of bedrijf binnen. Dit kan alleen als er een open verbinding is met het riool. Hoe ontstaat een open verbinding? Bijvoorbeeld als een sifon van een bad, gootsteen of douche uitdroogt. Omdat er geen water meer in zit, kunnen de rioolvliegjes door de afvoer komen. De plaag gaat snel: voor u het weet, zitten de vliegjes overal.

Motmuggen Amsterdam? We verlossen je graag van de plaag!

Heeft u de kruipruimte opengetrokken en zijn de rioolvliegjes massaal komen binnenvliegen? Zitten ze al in uw badkamer of keuken? U herkent dit ongedierte als volgt:

  • Ze zijn erg klein, maximaal 5 mm.
  • De vleugeltjes zijn harig, zelfs wollig.
  • Ze kunnen niet goed vliegen.
  • Ze zitten massaal op uw muren.
U doodt de motmuggen met een opgerolde krant of met een vliegenmepper, maar ze blijven komen. Ook heeft u misschien al een paar spuitbussen opgebruikt, waardoor de lucht in uw woning of bedrijf er ook al niet zuiverder op is geworden. De wanhoop al nabij? Onze Amsterdamse riooldeskundige helpt u nu graag uit de brand.

Rioolvliegjes verhelpen in Amsterdam

Hoe zorgt u ervoor dat de rioolvliegjes in huis of in uw bedrijf verdwijnen? Als u onze riooldeskundige belt, dan regelt hij verschillende zaken.

  • Hij voert een inspectie uit. Als er sprake is van een leidingbreuk, dan moet deze worden opgespoord.
  • Hij brengt u in contact met een ongediertebestrijder.
  • Hij repareert uw leiding.
  • De ongediertebestrijder roeit de vliegjes en de broedplaatsen uit.
Geen lekkage meer? Geen broedplaatsen meer? Dan kunnen er ook geen rioolvliegjes meer bij komen. De rioolexpert zal de breuk eerst proberen te repareren. Lukt dit niet, omdat er te veel rioolvliegjes aanwezig zijn, dan moet de ongediertebestrijder ze eerst verdelgen. Hij gebruikt dan een vernevelaar met daarin een mengsel van water en gif.

Kosten rioolvliegjes verhelpen Amsterdam

Geen enkele rioolvliegjesplaag is hetzelfde. Misschien zitten ze alleen in uw kruipruimte of teisteren ze u vooral in de keuken of de badkamer. Ook moet er gekeken worden naar de schade in uw riolering: zijn er één of meerdere leidingen kapot? Reparatie van meerdere leidingen kosten meer tijd en er is meer materiaal voor nodig. Het is dus niet mogelijk om een vaste prijs op te geven voor het verhelpen van rioolvliegjes.

En wat rekent de ongediertebestrijder voor de bestrijding van rioolvliegjes? Hoe ernstig is de plaag en hoeveel ruimtes moet hij dan behandelen? Ook hij moet rekening houden met het aantal werkuren en het nodige materiaal voor de bestrijding. De kosten die hij rekent kunnen eventueel op de factuur van de riooldeskundige worden gezet, als u dat wenst. Zo heeft u een goed overzicht van de totale kosten.

Hulp nodig bij riool vliegjes? Amsterdam heeft goede rioolexperts!

Sommige klanten bellen ons huilend op: de rioolvliegjes verstoren hun leven zo erg, dat ze bijna niets meer in hun eigen woning durven te ondernemen. Zo ver mag het natuurlijk nooit komen. Bel ons en onze rioolvakman is snel ter plekke. Vaarwel, smerige beestjes!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!